Andere huisdieren

"Kun je mijn kat ook behandelen met osteopathie?", vroeg een vriendin aan mij. "Ze is nu wat ouder, haar vacht is iets minder glanzend dan vroeger en ik denk dat ze wat last heeft van atrose (slijtage), want ze loopt zo stijf en springt niet meer zo gemakkelijk ergens op of af".

"Ja, katten zijn ook goed te behandelen met osteopthie", antwoordde ik haar.

De eerstvolgende keer dat ik bij haar was, heb ik haar kat onderzocht en kunnen behandelen. Het was niet gemakkelijk, omdat de kat er niet veel zin in had, maar het effect was positief. Haar kat is wat opgeknapt, ze is er natuurlijk niet jonger van geworden en ook het springen is niet meer wat het was, maar het belangrijkste is wat mijn vriendin me later vertelde: "Het lijkt net of ik een veel  blijere kat heb, ze zit veel lekkerder in haar vel".

Alle dieren zijn goed te behandelen met osteopathie, ook konijnen, cavia's en koeien. Katten zijn wel beweeglijker en blijven minder goed zitten of liggen, wat de behandeling kan bemoeilijken. Het is dus altijd even afwachten hoe het gaat,  maar als het lukt, reageren ze goed.

Wanneer uw kat klachten heeft is het zinvol om een osteopaat er naar te laten kijken!

De kat kan bij u thuis behandeld worden en in Bilthoven.

kat_bianka_lig