Wie ben ik

Danielle Bersma

Danielle studeerde fysiotherapie in Amsterdam en werd directeur van de Samsara Yoga Docentenopleiding. Het werken met dieren bleef op het verlanglijstje staan.

In 2009 behaalde zij haar examen bij ICREO, en ontving zij het diploma 'Dier-Osteopaat'. Haar thesis ging over de verschillen tussen draf en tölt.

Danielle is werkzaam in de fysiotherapie, in de yoga en in de osteopathie voor dieren.

Danielle volgde de opleiding tot Basis instructeur Freestyle (Niveau 1) aan de Freestyle Academy.


Dani_pasfIn 2005 kocht zij haar eerste paard, Pablo,
een Singlefooter met wie ze veel getölt heeft.
 
 
Danielle vindt het heerlijk om in haar vrije tijd ontspannen met haar paard in het bos te rijden.
 
 
Meer over andere activiteiten van Danielle:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Danielle traint nu met Flor, een Lusitano merrie, het Freestyle-systeem.
 
Het Freestyle kent drie ondersteunende trainingsvormen:
 
- Loswerken: In een 14x14 bak, wordt gewerkt aan de communicatie tussen mens en paard. Je leert hoe je met je eigen lichaam snelheid en richting kan geven aan de bewegingen van het paard. Je leert hoe jij het paard kan stoppen, hoe het naar jou toe komt en hoe het jou volgt.
 
- Grondwerk: Je werkt met het paard aan de hand met een eenvoudig touwhalster en een lijn van 4.5 meter. Je leert het paard onder andere ‘wijken voor druk'. Met vertrouwen en techniek creëer je middels diverse hindernissen en spannende situaties een bijzondere band met een dapper paard.
 
- Dubbele lange lijnen: De balans van het paard wordt verder ontwikkeld en zijn draagvermogen versterkt. Het paard leert een evenwichtige houding en beweging (zowel horizontaal als verticaal) te vinden die hij tijdens het dragen van de ruiter nodig heeft. De aanwijzingen via de dubbele lijnen zijn vergelijkbaar met die van de ruiter.